Billiga barncyklar på nätet

Trehjuling barn

Sanningen är att redan riktigt små barn blir förtjusta av cykelturer. Detta oavsett om det är på barnets trehjuling eller springcykel eller om de åker med mamma eller pappa i cykelbarnstolen. Ofta är det så att redan tanken på att få cykla kittlar de små liven.


Cykling ger de flesta små barn en härlig känsla av frihet och självständighet. Med cykeln kan de ta sig ”vart de vill” och dessutom så mycket snabbare och längre bort än när de ska springa någonstans. Deras strävan och längtan efter självständighet och den starka driften att leka gör cykling till en av de mest populära aktiviteterna för barn. Att barn mår bra av att röra på sig är inget de själva tänker på, de är programmerade att röra på sig. Ju mer de rör på sig och ju roligare de har, desto bättre mår de. Och vem vill inte ha lyckliga och pigga barn?

Barn som är för små för att cykla själva njuter enormt av att åka med mamma eller pappa i cykelbarnstolen. Glöm inte hjälmen! Vänj barnen direkt att man inte kliver upp på cykeln innan man spänt på sig sin hjälm. Om man gör det till en vana blir det snart en självklarhet.

Så vilken ålder ska ett barn vara när du köper barnet dess första cykel? Det beror på vilken typ av cykel vi pratar om, samt även vilket barn vi pratar om. Här är det viktigt att tänka på att varje barn är uinikt och att det inte finns någon självklar ålder som bestämmer vad som är rätt för just ditt barn. Många barn klarar av att börja cykla på en trehjuling  när de är ca 1,5 år gamla. Pratar vi om en springcykel eller en tvåhjulig barncykel med stödhjul fungerar det bra för många barn mellan 2,5 till 5 år.

Billiga

Vissa barn är redo för tvåhjuliga cyklar utan stödhjul redan när de är fyra eller fem år gamla, medan andra behöver ”vänta” tills de är sex eller sju för att det ska fungera bra.

Lyckligtvis har cykeltillverare tänkt på detta och erbjuder barncyklar i nästan alla storlekar du kan tänka dig. Beslutet att gå över från en trehjuling till en ”vanlig” barncykel är helt upp till dig.

Du vet vad som är bäst för din son eller din dotter. Det är inte bara en fråga utan det är två frågor du behöver svara på innan ni överger trehjulingen. Är ditt barn redo att lära sig att åka på en tvåhjuling? Är du redo för att barnet åker på en tvåhjuling?

Läs mer om säkerhet barncykel.

Cykling med trehjuling, springcykel eller tvåhjuling kommer ge ditt barn oförglömmliga minnen som de kommer bära med sig hela livet. En lugn cykeltur i soligt sommarväder är något som får nästan alla människor att koppla av och njuta, såväl stor som liten. Lycka till med cyklingen!

Köp barncykel billigt!
Billiga
Sponsrade länkar