Billiga barncyklar på nätet

Springcykel

En springcykel eller balanscykel som det också kallas är en barncykel med liten ram utan pedaler.  Det finns mängder av billiga springcyklar på nätet som passar för barn som är ca 2 år och uppåt (ca fem eller sex år) beroende på storleken på ditt barn.

Dessa barncyklar är enormt populära eftersom de är så lätta för små barn att lära sig att ”cykla” på så snabbt. Idén bakom en balanscykel är mycket enkel, en liten cykel utan pedaler som passar även mycket unga småbarn. En justerbar sadelhöjd gör det möjligt för barnet att fortsätta att använda cykeln tills han är redo för en vanlig cykel med pedaler.

Varför ska man då använda springcyklar för sitt barn?


Jo, dessa små cyklar är utformade så att barnen att lära sig cykla snabbare eftersom de kan göra det i två steg. Det första steget är att lära sig balansera och styra utan att behöva behärska trampa. När barnet har lärt sig att ta sig fram på en springcykel, är steg två att gå vidare till en barncykel med pedaler. Efter att ha fått erfarenhet och utvecklat sin balans på springcykeln, kommer steget att gå till en vanligt cykel med pedaler i de flesta fall gå mycket smidigare. Många gånger kan man helt undvika att behöva använda stödhjul i denna övergång. Vissa experter tror att stödhjul faktiskt kan hindra ”lära sig att cykla”-processen som många föräldrar är osäkra på hur man bör hantera.

Även om man naturligtvis kan använda en vanlig liten cykel genom att ta bort pedalerna, kan det vara bra att veta att det finns billiga springcyklar på nätet som är avsedda för just ändamålet att träna upp barnets balans. Balanscyklar är förmodligen det bästa sättet för små barn att komma igång och ha roligt väldigt snabbt. Tanken är att ge ditt barn en barncykel som är precis rätt storlek för att kunna sitta på sadeln och promenera eller springa på samma gång. Det är viktigt att barnet kan sätta ned sina fötter på marken (och inte försöker vackla fram på tåspetsarna).

Barn lär sig först att gå eller springa med fötterna i marken, för att sedan gradvis bli mer självsäkra och lyfta upp fötterna och balansera sig fram. Innan du vet ordet av kommer de fara fram och balansera på två hjul utan att ens tänka på det! Även om springcyklar många gånger är utformade för barn från cirka två års ålder, kan vissa småbarn så unga som arton månader bemästra dem. Detta är en annan stor fördel med dessa småbarnscyklar som normala cyklar för barn i allmänhet inte klarar av att svara upp mot.

Dessa cyklar för barn är ofta utformade utan bromsar för att göra dem så enkla som möjligt att använda. Även om detta är en stor fördel i att låta barnen att lära sig en ny färdighet så snabbt som möjligt, kan det gå hårt åt skorna, då barnen ofta använder sina tår för att bromsa. Oundvikligen kommer ditt barn ramla en eller annan gång under leken, vilket gör att det rekommenderas att man använder hjälm när man cyklar. Om man har tillgång till knä- och armbågsskydd så minskar även dessa skydd risken för skador under cyklingen.

Om du funderar på att köpa en present till ett litet barn, kan en springcykel vara det perfekta valet! Då kan då vara säker på att kunna få tag på en bra och billig cykel som barnet kommer ha stor nytta och glädje av under lång tid framöver!

Köp barncykel billigt!
Billiga
Sponsrade länkar